Çinçiva Köprüsü ve Sis

cinciva-koprusu

ÇİNÇİVA (Şenyuva) KÖYÜ

Köy mutfagi dunyaca ünlü muhlama karadeniz mutfagina kazandirmistir. Ayrica, koyde yogunlukla yetistirilen lahana, fasulye, patates, misir, kabak gibi sebzelerle pisirilmis bircok cesit yemek,tereyaginda kizartilmis, yoreye has kirmizi benekli alabalik Cinciva mutfaginin demirbasidir. çok güzel coğrafyaya sahiptir. Köyün eski kahvesi restore edilerek Kahve Çinçiva adinda dinlenme,yeme içme merkezi halindedir.

Rize iline 73, Çamlıhemşin ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Yıl – Nüfusu sayısı

2000 – 124 kişi

1990 – 196 kişi

1985 – 243 kişi

Köyün ekonomisi gurbetçilik diye tabir edilen, ekonomik olarak gelismis sehirlere veya ulkelere gidilip calisma veya isletme kurma seklinde gelir elde etme, turizm ve tasimacilik, balcilik ve çay uretip satmaya( bu yol artik neredeyse hic kullanilmamakta, bu is daha cok yorede yasayan “laz” olarak tabir edilen komsu koylerden gelen tarimcilara yarilik, yani komisyonculuk sistemiyle devredilmekte ) dayalidir. Ayrica, köyde okur-yazar oraninin, is gucune katilimin ve girisimciligin yuksekligi sonucu kisi basina dusen milli gelir orani Turkiye ortalamasinin birhayli ustundedir.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Şenyuva, Çamlıhemşin, //tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C5%9Eenyuva,_%C3%87aml%C4%B1hem%C5%9Fin&oldid=17000970 (last visited Mayıs 30, 2016).

Henüz yorum yapılmamış

Yorum yapmak istermisiniz ?